torsdag 3 maj 2012

Nässel Muffins





12 stycken, Ugn 200 grader

280g vetemjöl
1 msk bakpulver
grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 näve förvälvda och hackade nässlor
2 medelstora ägg
1½ dl mellan mjölk
1 dl matlagnings grädde
3 msk keso
150g riven hushållsost
6 msk rapsolja eller solrosolja

Smul täcke
50g vetemjöl
35g smör
25g riven ost
flingsalt och peppar

Börja med att skölja nässlorna noga. Koka dem i ca 3 min. Häll av i ett durk slag och kramar ur den värsta saften. Grovhacka den.

Vispa äggen lätt i en bunke, häll i mjölken/grädden och keson.
Blanda mjöl, nässlor, bakpulver, salt och peppar i en annan bunke. Gör en grop och häll ner äggsmeten. Tillsätt oljan och rör om till en härligt krämig smet.

Smörj en muffins plåt eller sätt ut 12 formar på en bakplåt. Skopa ner smeten i formarna.
Smula över täcket och grädda i 200 grader ca 25 min.
De ska kännas fasta, ha höjt sig och vara lite smått gyllene.

Låt stå 5 min i formarna innan servering. Äts helst varma.
(Jag använde laktosfri mjölk/ost/keso och grädde)

7 kommentarer:

  1. Vilken underbart grön färg de fick. Blev de goda?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjenare Göran!:) De blev helt fantastiska!! Receptet e plockat ur luften så jag e 100% nöjd:)

      Radera
    2. Du bloggar lite dåligt tycker jag. Jag skickade ut barnbarnen och plocka nässlor idag men de måste gått vilse för har inte sett röken av dem sen 15. Aja lugnt och skönt är det.

      Radera
    3. I vanliga fall hade jag sagt :"har du inte gått skalgång?" men av det lilla jag känner dig så förstår jag att du passar på å njuta av stundens tysta ;-)

      Nej jag vet e i ett fall av nedstämdhet med mera..men det kommer göran!!

      Radera
    4. Jo skalgång gjorde jag i köket med potatisen. haha

      Radera
    5. Haga du är knäpp på riktigt!! ;-)

      Radera
    6. berätta något jag inte visste redan ;)

      Radera