tisdag 8 maj 2012

Himmelska chokladbrownies

Namnet säger väl en del? jag hade sådan hemsk lust för att göra något idag, och att vara ute i kylan (18 grader och sol)  lockade inte alls. Började bläddra i några böcker och till slut hamnade jag i köket med bagarmössan på sned, sleven i högsta hugg och ett makalöst skuttande från skafferiet till vasken i takt med musiken...



25g laktosfritt smör
100g mörk choklad
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2/3 dl vetemjöl
60g rostade solroskärnor

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt i teflon.
Blanda smör och choklad i en kastrull med träslev på svag värme. Rör tills det är en slät sås. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladsåsen, vaniljsocker, mjöl och solroskärnor.
klicka ner i muffins formarna. Grädda 10 min eller tills kakorna känns fasta och har spruckit på ytan.
Låt svalna i formarna.

Smaka på en Brownie, känn hur den sakta smälter på tungan och när du biter så tar segt emot. 
Tag en till för du hann ju inte riktigt smaka på den första...Någon i familjen frågar vad du gör.."INGET ALLS" (försöker vissla trots munnen full)


1 kommentar: