Detta är en väl använd liten sak!! Och en god efterrätt..(inte gasbrännaren)
Receptet är för 4 personer
3,75 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 vaniljstänger
8 äggulor
70 g strösocker
1 tsk kakao
100 g god mörk choklad, bruten i bitar
strösocker att bränna
Klyv vaniljstängerna och skrapa fram fröna. Hacka stängerna. Låt frön och stänger sjuda i mjölken och vispgrädden i 5 min.
Lägg äggulorna i en skål (som sen ska kunna rymmas i kastrullen) och vispa dem pösiga med sockret och kakaon. Häll vaniljgrädden långsamt i smeten under omröring.
Värm ugnen till 150 grader. Häll 3 cm vatten i den tomma kastrullen, låt det sjuda upp och sätt ner skålen med krämen. Låt krämen sjuda långsamt under omröring i 5 min. Sila bort vaniljstångsbitarna.
Ställ fyra ugnsfasta portionsformar i en långpanna och fördela chokladbitarna i dem. Häll smeten i formarna. Fyll långpannan med vatten upp till halva formarna. Grädda i ugnen 30-45 min. Krämen ska vara "gungig" mitt i.
Låt svalna, strö socker över och bränn av med en liten blåslampa eller under ugnsgrillen (passa noga!).
Lägg äggulorna i en skål (som sen ska kunna rymmas i kastrullen) och vispa dem pösiga med sockret och kakaon. Häll vaniljgrädden långsamt i smeten under omröring.
Värm ugnen till 150 grader. Häll 3 cm vatten i den tomma kastrullen, låt det sjuda upp och sätt ner skålen med krämen. Låt krämen sjuda långsamt under omröring i 5 min. Sila bort vaniljstångsbitarna.
Ställ fyra ugnsfasta portionsformar i en långpanna och fördela chokladbitarna i dem. Häll smeten i formarna. Fyll långpannan med vatten upp till halva formarna. Grädda i ugnen 30-45 min. Krämen ska vara "gungig" mitt i.
Låt svalna, strö socker över och bränn av med en liten blåslampa eller under ugnsgrillen (passa noga!).
you make my dream come true!:)
SvaraRaderaVill ha! =)
SvaraRaderaJag måste nog ta och införskaffa mig en brännare också. Jag provade att karamellisera sockret i ugnen på grillfunktionen men det blev inte 100% bra..
SvaraRaderaFick en brännare i början på månaden. Har provat att göra vaniljbrylé men choklad låter strået vassare! Ska prova detta på lördag.
SvaraRaderaTack för receptet!
/Sussi