tisdag 26 januari 2010

Kladdig chokladkaks pudding

Detta är dagen då jag bara tänker på choklad. Kanske märks. Det kommer även ett recept på ett bröd som skulle ha blitt publicerat men som ja..Ni vet tiden går och man glömmer bort saker.






Kakan:
200 g strösocker
200 g smör
200 g siktat vetemjöl
1 rågad msk bakpulver
3 stora ägg, gärna sprättägg
3 rågade msk kakaopulver
en näve skivad mandel
100 gr fin mörk choklad, i bitar

Chokladsåsen:
100 g fin mörk choklad
100 g florsocker
100 g smör
4 msk mjölk

Hetta upp ugnen till 180 grader. Vispa sockret och smöret fluffigt. Sikta i mjölet och bakpulvret, rör i äggen. Blanda kakaopulvret med 8 msk hett vatten. Rör kakaomassan, chokladbitarna och mandeln i smeten. Häll smeten i en smord kakform, jämna ut och grädda i 18-20 minuter.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål ovanför en kastrull med hett vatten. Ta ut den färdiggräddade kakan ur ugnen och häll över chokladsåsen medan kakan är varm. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.

1 kommentar:

  1. Mycket choklad... PMS på gång? *ler*

    Du har väl inte missat min tävling där du kan vinna valfri kak/muffins- eller paj-form!

    Kram Karin

    SvaraRadera