Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål ovanför en kastrull med hett vatten. Ta ut den färdiggräddade kakan ur ugnen och häll över chokladsåsen medan kakan är varm. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
tisdag 26 januari 2010
Kladdig chokladkaks pudding
Detta är dagen då jag bara tänker på choklad. Kanske märks. Det kommer även ett recept på ett bröd som skulle ha blitt publicerat men som ja..Ni vet tiden går och man glömmer bort saker.
Kakan: 200 g strösocker 200 g smör 200 g siktat vetemjöl 1 rågad msk bakpulver 3 stora ägg, gärna sprättägg 3 rågade msk kakaopulver en näve skivad mandel 100 gr fin mörk choklad, i bitar
Chokladsåsen: 100 g fin mörk choklad 100 g florsocker 100 g smör 4 msk mjölk
Hetta upp ugnen till 180 grader. Vispa sockret och smöret fluffigt. Sikta i mjölet och bakpulvret, rör i äggen. Blanda kakaopulvret med 8 msk hett vatten. Rör kakaomassan, chokladbitarna och mandeln i smeten. Häll smeten i en smord kakform, jämna ut och grädda i 18-20 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål ovanför en kastrull med hett vatten. Ta ut den färdiggräddade kakan ur ugnen och häll över chokladsåsen medan kakan är varm. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål ovanför en kastrull med hett vatten. Ta ut den färdiggräddade kakan ur ugnen och häll över chokladsåsen medan kakan är varm. Servera med glass, vispad grädde eller vaniljsås.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mycket choklad... PMS på gång? *ler*
SvaraRaderaDu har väl inte missat min tävling där du kan vinna valfri kak/muffins- eller paj-form!
Kram Karin