onsdag 16 december 2009

Problem med degen?


Det finns många olika saker som kan göra att det inte blir som man vill.
Man glömmer saker (eftersom man inte läser receptet helt) eller så är det fel på råvaran.

Tänkte dra några enstaka exempel här:


Degbitarna flyter ut och blir platta:
  • För vek deg
  • Dålig gasutveckling som följd av:
För lång jästid
För kort liggtid
För svagt mjöl
För hög enzymaktivitet
För lite askorbinsyra
För låg veteinblandning
För mycket fett och socker, tung deg
För svag jäst

Degbitarna flyter ut och blir platta:
För vek deg
Dålig gasutveckling som följd av:
För lång jästid
För kort liggtid
För svagt mjöl
För hög enzymaktivitet
För lite askorbinsyra
För låg veteinblandning
För mycket fett och socker, tung deg
För svag jäst
Fler intressanta tips hittar ni på Skåne Möllan - Fråga Bagarn

1 kommentar:

  1. Jag har försökt att baka matbröd för en massa år sedan men det blev misslyckat och gick inte att äta. Det blev platt och degit.

    SvaraRadera