Världens enklaste äpplepaj och jag har gjort den en miljongånger om det räcker...
2 msk socker
1 msk kanel
100 g vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
95 g brun farin (1½ dl)
Sätt ugnen på 200 grader. skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg i en ugnsäker form.
Sikta socker och kanel över. Mixa vetemjöl, smör och farinsocker med gaffel tillsätt ev några droppar vatten, strössla över äpplena.
Baka i 30 min och servera med vaniljgrädde eller glass.
Är det hon som kommit på receptet?
SvaraRaderaverkar gött!
SvaraRaderaDen brukar jag också göra ...den är så enkel och jätte god.
SvaraRaderaKram Ingrid
Så enkelt såååå gott!
SvaraRaderaÄr det Miss Folkers recept? :)
OM NOM NOM NOM
SvaraRaderagillar tacopaj,skinkpaj, men hatar äpplepaj
SvaraRaderagött!
SvaraRaderaDet där verkade ju både simpelt OCH gott!
SvaraRaderaKanske jag skulle prova att göra en sådan..? :)
Det här receptet får det bli imorrn när svägerskan m fam kommer på besök. Tackar!
SvaraRaderaLäs om min katastrofala äppelpaj som jag bakade.
SvaraRaderahttp://upinmytree.wordpress.com/2010/10/05/jisses-vilken-kvall/