måndag 31 augusti 2009

Blueberry Apple cobbler

Tiden är inne eller har iofs varit det ett tag bara att jag inte hunnit med. Blåbär och äpple är så gott ihop...



ca 8 bitar

Täcke:
200 g cream cheese
100 g smör
2 ½ msk socker
3 dl vetemjöl

Fyllning:
8 äpplen, skalade och skivade
1 dl socker
4 msk majsena
2 msk färsk citronjuice
2 dl blåbär, sköljda
1 äggvita

Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 23x23 cm stor.
Rör ihop cream cheese, smör och socker i en skål och tillsätt mjölet, blanda väl.
Förpacka degen i plastfolie och pressa ut den till en platt rundel. kyl den i cirka 30 min.
Blanda äpplen, socker, citronjuice och majsena i en skål. Fördela äpplena i formen och sedan blåbären.
Forma degen till en rektangel och placera den på en stor bit bakpapper. Lägg en bit papper ovanpå och kavla ut degen så att den är 2 ½ cm större runt om än formen.
Ta bort pappert och lägg degen över fruktfyllningen. Vik ner kanterna. Nyp degen dekorativt och skär många hål i den för att låta ångan komma ut när den gräddas.
Vispa äggvitan och pensla över kakan.
Grädda tills kakan blir gyllenbrun, ca 50 min till 1 timme.


2 kommentarer:

  1. Ja det är en bra kombination.Smarrigt.

    SvaraRadera
  2. I dag är min favorit morotskakan! Åt en fantastisk god sådan igår! mmmm...så jämrans gott!
    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera