100g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
1 dl valnötter, hackade (om man vill)
Värm ugnen till 175 grader, smöra en 21x21 cm stor bakform.
Smält choklad och smör i en mellanstor kastrull på låg värme.
Rör i socker, ägg och vaniljsocker. Rör sedan i vetemjöl och valnötter.
Bred ut smeten i formen. Grädda i 20 min. Låt kakan svalna i formen och skär sedan i bitar.
1 msk smör
2 ½ dl grädde
1 msk ljus sirap
Smält chokladen och smör i en kastrull, rör hela tiden. Tillsätt grädden och sirapen. Sjud på låg värme tills den är varm och jämn. Häll upp i en skål. Den går att förvara i kylskåp åtminstone 1 månad (om man inte äter upp den innan).
Sundae:
Vispad grädde
Körsbär
Mandel, hackad
Cupglas
Skopa upp en kula glass i glaset och lägg på en brownie. Skopa upp 1 kula glass till över den. Häll chokladsås över, toppa med grädde, körsbär och mandel.
Luta dig tillbaka med en sked och låt dig förföras.
That sounds and looks wonderful! I'll have to try it out .. :)
SvaraRaderaDetta är ju inget som jag ska läsa nu på morgonen innan frukost :) Guu så gott!!
SvaraRaderaTrevlig helg!
www.helenaljunggren.com
Här var det mycket smask och godsaker.
SvaraRaderaRecepten har jag skrivit upp ... så här ska provas.
Jag lägger gärna till dig på bloglovin. Ska göra det så fort jag skrivit färdigt här.
Tack för din kommentar. det är så roligt att nya kikar in.
Kram Ingrid
Mm vilka godbitar jag hittar här i din blogg.
SvaraRaderaTack för besöket o kika gärna in igen!
Kul med en kommentar med, o inte bara ett anonymt besök.
*tack tack*