lördag 29 augusti 2009

Maple Walnut Fudge

24 stycken

2 ½ dl marshmallows
1 ½ dl kondenserad mjölk
1 ½ dl socker
1 ½ dl farinsocker
1 dl lönnsirap
50 g smör, smält
1/4 tsk salt
350 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl valnötter, hackade

Täck en kvadratisk form, 21x21 cm, med papper och smöra.
Smält marshmallows på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Blanda mjölk, socker, farinsocker, lönnsirap, smör och salt i en stor kastrull.
Låt det koka upp på medelvärme. Rör hela tiden. Låt det koka i 5 min. Ta bort från värmen och tillsätt den smälta marshmallowsen, vitchoklad, vaniljsocker och valnötter och rör till en jämn smet.
Häll över i formen och låt den svalna till rumstemperatur. kyl sedan tills allt stelnat.
Lyft fudgen ur formen och ta bort pappert. Skär i bitar. Förvara i kylskåp.

3 kommentarer:

  1. Jag är inte så glad för fudge eftersom det är sött och fastnar i tänderna men dessa såg goda ut

    SvaraRadera
  2. Å vad mumsigt, jag älskar fudge!

    SvaraRadera