fredag 14 augusti 2009

havrekakor med pekannötter

Ja det blev en liten bloggsemester igår, har ju en kräftskiva att styra med dessa dagar som kommer och så é det Malmö Festival nu med..Hur ska man hinna med allt..



115 g smjuk smör, plus extra till plåtarna
85 g ljust muscovadosocker
1 lätt vispat ägg
55 g hackade pekannötter
85 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
55 g havregryn

Värm ugnen till 175 grader och smörj 2 plåtar. (eller lägg på teflon bakpapper!)
Rör smör och socker vitt och fluffigt. Rör ner ägget, lite i taget, och blanda sedan i nötterna.
Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten, sedan i med havregryn och blanda noga.
Klicka ut knappt en msk smet per kaka på plåtarna. Lämna gott om utrymme mellan dem.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller tills kakorna fått gyllenbrun färg. Låta svalna på plåtarna innan de flyttas till galler.

3 kommentarer:

  1. Ta med dig några av de där läckerheterna när du kikar in till mig.
    Tror de passar bra till körsbärslikör hihi...

    Hoppas det går bra med förberedelserna till kräftskivan hihi...
    Glöm inte att visa en bild på hatten sen bara.
    Kramen Synne.

    SvaraRadera
  2. Oh my god! Kan det bli bättre! Detta måste prövas. Jag ska även göra körsbärslikören för jag bara älskar körsbär. Ikväll kommer lite simpla med goda kakbilder på min blogg!

    SvaraRadera
  3. Svar: Tack så mycket :) jag har nog ingen favorit kaka, äter inte kakor så ofta faktist :)

    SvaraRadera