En liten festligkaka som passar alla tillfällen...
16 st
2 dl havregryn
4 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl russin
1/2 dl hackade aprikoser
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl smör-&rapsolja
3 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i smör-&rapsolja, yoghurt och honung. Klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite med mjölad hand. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Servera småbröden nygräddade med smör och ost
Men hur sjutton ska jag hinna med allt detta. Tur att jag har sommarlov!!
SvaraRaderaJo det får allt bli något om dagen. Måste ju bakåt i tiden med så jag inte missat något mumsigt :P Tur vi e stor familj som gillar fika och nybakat bröd :P
SvaraRaderaTack för åsikten i alla fall. Har ännu inte bestämt mej. Har inte haft just den bloggen så länge. Ger den några dagar till i alla fall. Josefin (sunup.blogg.se)
SvaraRaderafan att ja ska t läkarn å bröte imorrn ananrs hade köket vart mitt hela dagen mohahaha, sett min nya sommar design?
SvaraRadera