tisdag 30 juni 2009

Potatisringar

Kom en mycket bra fråga om vi kunde lägga upp lite recept för nyblivna och andra med såklart diabetiker...Så varsegod Rebecca, det kommer fler snart


Det här behövs till 32 stycken:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g kylskåpskallt smör/margarin
100 g kokt kall potatis (1 1/2 dl riven)
2–3 droppar bittermandelarom

Pensling:
uppvispat ägg
solroskärnor
Ugn: 200°

Gör så här:
1. Mät upp mjölet och finfördela fettet däri så att du får en grynig massa.
2. Tillsätt den rivna potatisen och bittermandelaromen, och forma till en deg.
3. Dela upp degen i bitar och rulla ut till 10 cm långa, knappt lillfingertjocka, längder. Forma ringar och lägg på en papperstäckt plåt.
4. Pensla med ägg och strö på solroskärnor. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda kakorna i ca 12 minuter till lagom färg.
5. Förvara potatisringarna i en burk med tättslutande lock.

2 kommentarer: