onsdag 1 juli 2009

Äpplekaka

Det finns ju jätte många olika typer av äpplekaka, alla är goda på sina sätt och här har ni ett.


Ingredienser:

4 stora äpplen (päron kan också användas)
100 g vetemjöl
150 g socker
75 g florsocker
100 g smör
150 g Mandelmassa 50/50

Gör så här:

1. Skala äpplena, halvera dem och tag bort kärnhuset.
2. Koka äpplena 2-3 min i vatten.
3. Blanda mjöl, socker och florsocker. Smula kallt smör i smeten.
4. Riv Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten, lite i taget.
5. Lägg äpplena i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem. Dekorera med riven mandelmassa.

Baktid: Ca. 15 min. i 210 ºC.
Servera äpplekakan varm med vispgrädde, glass eller på danskt vis med creme fraiche.

1 kommentar: