tisdag 30 juni 2009

Bakpulverskorpor

Mera skorpor...Det får mej och tänka på en film min mormor har. Hela kunga familjen stoppar korv och barnen skriker "Mera kött.." aja har ju inget me skorpor o göra..hehe

2 ägg
1 ½ dl socker
1 msk fiberhusk
3/4 dl solroskärnor
4 ½ dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver

vispa samman ägg och socker till en pösig smet.
Tillsätt fiberhusken och vispa ytterligare några steg. Låt stå i 10 min.
Hacka solroskärnorna och blanda med mjölmix och bakpulver.
Rör samman degen och klicka ut den i två långa strängar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugn, 225 grader ca 12 min.

Låt längderna svalna något innan du skär dem i 2 cm breda bitar. Lägg ut skorporna på plåten igen med snittytan uppåt och låt dem få färg ca 4 min.
Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen gärna med luckan på glänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar