söndag 31 maj 2009

Chapati

Mycket gott bröd, till soppa eller vad man än kan tycka..Ja ni har nog ätit sådant någon gång...





3-4 dl Fullkornsmjöl
½ tsk salt
1½ dl ljummet vatten
1 msk olja eller smälr smör

Blanda mjöl, salt, vatten och knåda ihop till en liten smidig deg.
Täck bunken med en fuktig handduk och låt vila i 30 min.
Ta upp degen och knåda den väl i ca 10 min. är degen för lös s knåda in mer mjöl.
Dela degen i 10 bitar. Kavla ut dem tunnt, ca 12 cm i diameter (om man vill). Mjöla flitigt.
Hetta upp stekpannan och smöra/olja in om du inte använder en teflonpanna.
Grädda varje bröd 30 sek, tills det bildas bruna blåsor, vänd och grädda lika länge på andra sidan.
Lägg bröden på hadduk och låt svalna.


(bild kommer snart)

1 kommentar:

  1. Jag har nog inte ätit just ett sådant, men det ser gott ut

    SvaraRadera