Detta é en mycket god kaka. Alla som smakat den vill bara ha fler och ännu fler.
Enkel att göra oxå.
16 stycken
115 g smör
115 g farinsocker
1 msk ljus sirap
½ vaniljessens eller vaniljsockker
175 g vetemjöl
85 g chokladdragéer, tex Non stop
Mitt bästa köp är Teflonpapper som går att diska 1000 gånger och man slipper smöra plåtar och dyligt. Ett litet tips bara.
Rör smör och socker vitt och luftigt med elvisp och rör ner sirapen och vaniljessensen.
Sikta ner hälften av mjölet. Rör ner non stopen och sedan resten av mjölet. Arbeta ihop till en deg.
Forma till 16 bollar och lägg dem glest på plåt. Platta inte till dem.
Grädda kakorna i 180 grader, 10-12 min. Låt dem svalna något på bakplåt.
Servera till saft eller mjölk. Perfekt på kalas.
Det ser goda ut
SvaraRaderaSv: Barcelona blev och är fortfarande det ;)
SvaraRaderaDe ser verkligen goda ut...kanske det blir såna här i stället för nobless...fast jag tycker ju om nobless så mycket! Vilket i-lands problem...vilka kakor ska jag prova...
SvaraRaderahmmmm kommer på kakefest!
SvaraRaderaÅhh tack så mkt! det värmer verkligen :* Dina kommentarer är så fina! Åh, så du är från Skåne :) Har min fästman där nere :) Skåne är fruktansvärt vacker!
SvaraRaderaHon är ca 7-8 månader och kallas "herdehund", men har schäfer i släkten. :) En liten blandis helt enkelt! :)
Ha en fin helg kära du! :)
Kram!
ja åh så goda de såg ut! förstår att man inte nöjer sig med bara en. :)
SvaraRaderahmm, jag vet inte riktigt vilken min favoritcupcake är, jag ändrar mig hela tiden. :)
de ser verkligen supergoda ut!! måste prövas snarast!
SvaraRaderaser hemskt goda ut!
SvaraRaderaDessa med nonstop och noblesskakornahamnar nog på midsommarbordet. Mums va mycket gosaker.Tack för din snälla kommentar inne hos mig.
SvaraRaderaVilken fin blogg ni har! Otroligt inspirerande recept och mycket vackra bilder! Finns många recept här som vi kommer att pröva i framtiden, och detta är bara ett av dem! Er sida kommer jag att besöka mycket snart igen det är ett som är säkert :)
SvaraRadera/ Systrarna vid Spisen
En fråga om ingredienserna: Det står "½ vaniljessens eller vaniljsockker", och då undrar jag ½ vaddå? Msk eller tsk??
SvaraRadera