tisdag 5 juni 2012

Rabarber kufar

.



16 stycken

250g skivad rabarber
3 msk socker
12g torr jäst
50g laktosfritt smör
2 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
7 dl vetemjöl

Börja med att skiva rabarbern och koka upp i en gryta tillsammans med 2½dl vatten och sockret.
Tag av från värmen och låt svalna til ca 37 grader.
Mät upp de torra ingredienserna i en skål, häll i rabarber kompotten och blanda samman till en smidig deg.
Plasta skålen eller lägg en fuktig handduk över och jäs i 40 min.
Stjälp upp på mjölat bakbord, dela degen i 16 kufar (bitar) och lägg på plåt med bakpapper.
Låt vila i 10 min och grädda dem i 225 grader 12-13 min.

Frukosten/Mellanmålet/kvällsfikat é räddat!!



6 kommentarer:

  1. Det måste jag provbaka!!!!:)
    Ha en skön kväll!!Kramiz...:)

    SvaraRadera
  2. Sv: det är en golden retriver! :)

    SvaraRadera
  3. Har aldrig hört talas om kufar - men det låter ju gott, speciellt med rabarber!

    SvaraRadera
  4. Hej, hittade dig via blogstart!

    Har en tävling i samarbete med Runns.se och Erikasgarderob.se där du kan vinna en valfri vara för max 200 kronor. Vill du vara med? Kika in här: http://angelica.blogg.se/2012/june/tavling-vinn-valfri-vara-hos-erikasgarderob.html

    BER OM URSÄKT OM DU INTE GILLAR TÄVLINGSTIPS ELLER OM DU REDAN RÅKAT HA FÅTT DENNA KOMMENTAR!

    SvaraRadera
  5. Vad gott det verkar vara... Jag älskar rabarber =)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Tack för ditt avtryck hos mig! Har besökt Scandinavien Masters vid två tillfällen - hur kul som helst. Stressigt, men kul att jobba där antar jag. Golf är bara så kul, men i år får jag stå över p g a ny knäled, men nästa år hoppas jag att jag är på banan igen.
    Rabarber kufar låter gott, men får vänta tills jag kan inta köket igen.

    SvaraRadera