torsdag 31 maj 2012

Nikita's raspberry Cheesecake

Vi på Strange Bakery gillar att uppmärksamma människor som gett oss idéer eller bara varit helt fantastiska, med ett recept som hyllning. Denna veckan é det Nikita's tur. Hon drack hallon te härom dagen och i min knasiga kocka-hjärna skapades detta recept. 
Ett tips till sommaren: Summer Mojito virgin



(Att använde så många bunkar som möjligt é det roligaste som finns iaf för den som diskar)

Smält 50g smör, blanda med 1 pkt krossade salta tuc chex och platta ut i en löstagbar form.

Bunke 1: Vispa 4 äggulor, gärna ekologiska, med 2 dl socker pösigt.
Mosa 400g philadelphia ost tillsammans med 1 tsk vaniljsocker i en liten skål. Blanda sedan ner det i äggsmeten.

Bunke 2: Stöt sönder 2 dl frusna hallon,1 msk råsocker, saften av 1 lime, 4 kvistar pepparmynta.

Bunke 3: Vispa 3 dl grädde till lagom konsistens. Inte för hårt!
Rör ner i äggsmeten tillsammans med hallon krämen.

Bunke 4: Vispa de 4 äggvitorna till hårt skumm. Vänd försiktigt ner i bunke 1 och stjälp sedan upp i formen.
Plasta och frys över natten.

Låt stå framme 10-15 min innan servering.


1 kommentar:

  1. Åh, det såg riktigt gott ut!

    Skulle vara jättekul om du ville göra ett bloglovinbyte med mig! Säg bara till så lägger jag till dig :) Vill ha några extra bra bloggar att läsa nu till sommaren! :D
    Kram!

    SvaraRadera