onsdag 13 juni 2012

Rabarber Brownie Suprice

Yes jag har gjort det igen..Tanken var att göra en chokladfondant med rabarber och en strange tvist plus att det dessutom skulle vara gott såklart. Och som vanligt krävs ett viss tålamod..

5-6 stycken


Börja med att skära 3 rabarber stjälkar tunt (typ filéar den). Koka upp ca 2 dl vatten med 1 dl rå socker. Rör runt tills sockret smält. skrapa ner rabarbern och koka upp. Några gradantal har jag inte, men tag av från värmen när bildas stora bubblor. Skrapa av på en oljad marmor bänk eller silikonduk. 
Vänd och platta ut tills den svalnar. Strö över 1 msk Curry och vik in i kolan.

2 ägg
1 dl socker
½ dl vetemjöl
½ dl kakao
50g flytande smör
1 nypa salt

vispa socker och ägg vit och pösigt. Rör ner mjöl, kakao, salt och smör till en smidig smet.
Smörj 5-6 små pannacotta formar och fyll dem till 2/3. 
Använd 2 teskedar att klicka i rabarber karamellen. Doppa ner så smeten täcker den.
Grädda i 170 grader 18-20 min.

Låt svalna på galler. Är riktigt god att äta något ljummen men även kall. Smaken av curryn framhävs nästan ännu mer som kall. 

4 kommentarer:

  1. sv; Tack så mycket! ;)
    Mja, det var lite jobbigt att cykla i början, men sen gick det bra! ;D

    SvaraRadera
  2. Heej!
    Tack så mycket, vad glad jag blir! :)

    SvaraRadera
  3. Curry i en kaka med choklad?!? Kan det verkligen bli gott?

    SvaraRadera
  4. Mmmmmm... Vill haaa... =)

    Svar: Vad kul att du vill vara med i Veckans Blogg... Vilken av bloggarna vill du vara med och tävla med?

    Kram

    SvaraRadera