torsdag 21 juni 2012

Chocolate Cinnamonrolls

Kan nog Aldrig sluta att baka denna smaskiga bulle. Dock inte alla som gillar när jag kastar om och gör något annorlunda, men jag tycker det är lite trist med bara kanel och socker. Och dessa blev Sååå goda!!



24 Stora

130g smör (milda eller vanligt smör. Blir godare än vanligt tråkigt margarin)
1 tsk salt
5 dl mjölk eller 5 dl vispgrädde
12g torrjäst
1 dl socker
880g vetemjöl (klart ni kan avrunda uppåt!)

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Använder kall mjölk, så tar lite längre tid att jäsa.
Plasta skålen och jäs 45 min på en varm plats.

Fyllning 1
Finhacka 2 dl cashewnöt (gärna salt om man vill), 1 dl mörk 70 % choklad och vispa ihop med 50-70g smör och 1 msk kanel. Det ska vara en fluffig kräm.

Fyllning 2 (remons)
Klassisk "sörja" inom bagerier i vetelängd och Wienerlängd .
ca 50g smör, 30g mandelmassa lite socker och kanel vispas även denna ihop till en fluffig kräm.

Dela degen i 2 bitar, kavla ut till en rektangel och bred på fyllning 1 eller 2. Rulla ihop och skär i 4 cm tjocka bitar. Lägg i formar och jäs 30 min.
Pensla med ägg och strö pärlsocker över grädda i 250 grader 10-15 min beroende på ugn. Känn med fingret i mitten av bullen. Är den lös ge det 5 min till.



2 kommentarer:

  1. Då testar vi detta då :) kram smulan

    SvaraRadera
  2. GUD, det såg gott ut! Själv gillar jag den lata varianten att ha nutella i ;)

    Snygg logo föresten :D

    SvaraRadera