onsdag 1 februari 2012

Caribien olive bread

Till detta bröd behövs Karibiska Oliver, helst gröna! Dessa inhandlas på Willys men finns även på Ica Maxi.. *smile*

1 bröd

10g jäst
300g vatten
½ msk salt
325g vetemjöl
1 dl finhackade karibiska gröna oliver


Blanda samman alla ingredienserna till en lös deg. Plasta skålen å jäs i 8 timmar.
Tag en slickepott eller skrapkort å vik degen över sig själv 2-3 gånger (i skålen).
Sätt in en gjutjärns gryta i ugnen å värm till 250 grader.
Skrapa ner degen däri, lägg på locket å grädda i 45 min. Tag av locket åch grädda ytterligare 15 min så brödet får fin gyllene färg.
Låt svalna på galler utan bakduk.. 



Skär en skiva å rosta. brukar säga det om mina bröd, Surdegsbröd bör rostas då smaken å luftbubblorna blir extra krispigt fina.


2 kommentarer:

  1. Går det inte lika bra med vanliga oliver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart det går bra sålänge du istället sjunger Sjörövar fabbes låt! =)

      Radera