Som en frisk vind en somrig dag passar denna läckerbit alldeles perfekt med lite jordgubbar eller annan önskad somrig frukt ringlat ovanpå...
För ungefär 10 bitar
Börja med bottnen:
2 dl kokos
150g drömmar (ca 13 stycken)
50g smör
Krossa samman kakorna och kokosen i en matberedare, tillsätt smöret och kör snabbt till en smulig massa.
Tryck ut i en 24 cm form ( sexkantig, rektangulär eller rund bestämmer ni själva men helst löstagbar kant) och ställ kallt.
Fyllningen:
3 gelatinblad
1 vaniljstång
1+2 = 3 dl visp grädde
1 dl strösocker
275g philadelphiaost
2 dl matlagningsyoghurt
Lägg gelatinet i kallt vatten. Dela vaniljstången och lägg ner i en kastrull med 1 dl grädde och sockret. Låt sjuda i 1 minut, tag upp vaniljstången och skrapa ner fröna. Smält gelatinet i grädden.
Blanda samman ost och yoghurten till en slät smet, vispa 2 dl grädde och vänd ned . Rör ner den något av svalnade vaniljgrädden. Häll fyllningen i formen och kyl i minst 3 timmar.
Ringla över somrig frukt och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar