söndag 10 april 2011

New Zeeland

Har döpt detta bröd till New Zeeland eftersom att önskemålet kom därifrån. Nettan, Världens Bästa Nettan helt enkelt.
Nu innehåller ju detta bröd rätt många ingredienser som man inte "behöver" använda om man inte vill, Men det blev ett mycket saftigt och gott bröd. (Och som vanligt är det fantastiskt att rosta)


2 stycken á 700g bröd

Lägges i 3 dl varmt vatten en stund före baket:
1 dl vetekross
½ dl linfrö
1 dl solrosfrö
½ dl pumpafrö

När en stund har gått blandar du ner:
500g Grekisk Yoghurt
3,5 dl rågsikt
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl fint rågmjöl
2 tsk havssalt
2 tsk bikarbonat
1 msk honung
½ dl krossat bovete
½ dl vetekli
½ dl kruskakli
en näve grovhackade osaltade cashewnötter (50g)
½ dl vetegroddar
½ dl havrekärnor

Blanda samman alla ingredienser antingen med din kökshjälp eller med handkraft (trägaffel) till en kletig smet.
Väg upp i smörade formar som du hällt i lite solrosfrön och skakat om.
Tryck degen slät i formarna med lite vatten.
Grädda mitt i ugnen ca 1 timme, 200 grader. Sänk temperaturen till 150 och fortsätt baka ytterligare 20 min eller om du använder baktemp (vilket rekommenderas) ska innertemp ligga runt 98 grader.
Tag ut och låt svalna helt under bakduk på galler.

Lycka till

6 kommentarer:

  1. Fasen vad gott det här brödet låter!

    SvaraRadera
  2. Det där ska jag sjutton baka.... Men har nog svårt att få tag i grekiskt youghurt här...
    Är det nått annat man kan ta i stället?
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera
  3. Så gott, det måste jag testa :-)

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag är kompis med MArtin från SAE-bloggen som du följer och hittade dej därifrån. Hur som haver! Jag diggar verkligen det här stället! SJälv har jag en matblogg på http://callesmat.bloggplatsen.se/

    SvaraRadera
  5. NICE! Kolla gärna in min nya webb-shop med cupcake-och baksaker. www.cupcakeshop.se :)

    SvaraRadera