måndag 6 juni 2011

Johannas rabarberbröd

Det händer väl er lika ofta som mig att ni smakar något gott hemma hos någon annan. Ni ber om receptet och sen vet jag ju såklart inte vad ni gör! Men jag läser oftast inte hela men brukar alltid tillsätta något extra eller ändra det helt och hållet. Här é ett sådant bröd. Mycket gott som orginal och som nytänkande..


Till 2 stycken bröd behövs:

4 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1½ dl mörk sirap
1½ tsk salt
1 msk bikarbonat
7 dl filmjölk
3 dl äpple ( skurna i bitar ) eller 3 stjälkar rabarber
2 msk grovt mortlade hasselnötter

Värm ugnen till 150 grader.
Skala äpplet eller behåll skalet på och skär ner det i lagom stora bitar. (gör likadant med rabarbern)
Blanda samman alla ingredienserna förutom nötterna!Grädda mitt i ugnen ca 1½ timme, använd gärna en baktemp för inner temperaturen i brödet skall ligga runt 98 grader.

Låt svalna i formarna och njut sedan med en skiva ost ( ni kommer må kanon!!)
smörj 2 stycken 2 x 1½ liter formar med smör och stjälp upp degen däri. Strö över nötterna och

2 kommentarer: