Pan Bagna är ett portionsbröd typ som hamburgerbröd perfekt till kommande utflykter...
½ pkt jäst (6g resp 25 g)
2 tsk salt
1 tsk honung
6 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 dl råg- eller vetekross
2 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl + extra till utbakning
Smula ner jästen i en degbunke. Strö över salt, klicka i honungen och slå över lite vatten. Rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet, oljan, krosset, och grahamsmjöl. Rör om. Häll sist i vetemjölet och arbeta ihop degen i maskin eller med en trägaffel.
Låt degen jäsa i ½ -1 timme under våt bakduk.
Tippa ut degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela den i 4 bitar och skär varje bit i ytterligare 4-5 bitar. Rulla alla till små eller mindre bröd och lägg på bakpappers klädd plåt. Jäs ytterligare 5-10 min. undertiden värmer ni upp ugnen till 225 grader.
Grädda 15 min, låt dem kallna under en bakduk. (Det är viktigt för annars blir de torra som fnösken!!)
Ska prova det där. Faktiskt redan i natt tror jag... Måste ju vara bra till frukostbröd en söndagsmorgon :))
SvaraRaderaKramen Synnöve.