lördag 19 mars 2011

Pan Bagna

Pan Bagna är ett portionsbröd typ som hamburgerbröd perfekt till kommande utflykter...

½ pkt jäst (6g resp 25 g)
2 tsk salt
1 tsk honung
6 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 dl råg- eller vetekross
2 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl + extra till utbakning

Smula ner jästen i en degbunke. Strö över salt, klicka i honungen och slå över lite vatten. Rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet, oljan, krosset, och grahamsmjöl. Rör om. Häll sist i vetemjölet och arbeta ihop degen i maskin eller med en trägaffel.
Låt degen jäsa i ½ -1 timme under våt bakduk.
Tippa ut degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Dela den i 4 bitar och skär varje bit i ytterligare 4-5 bitar. Rulla alla till små eller mindre bröd och lägg på bakpappers klädd plåt. Jäs ytterligare 5-10 min. undertiden värmer ni upp ugnen till 225 grader.
Grädda 15 min, låt dem kallna under en bakduk. (Det är viktigt för annars blir de torra som fnösken!!)

1 kommentar:

  1. Ska prova det där. Faktiskt redan i natt tror jag... Måste ju vara bra till frukostbröd en söndagsmorgon :))
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera