måndag 14 februari 2011

Chokladbollskaka

eller heter det negerbollskaka? Allt är en smaksak, men detta är ju otroligt gott! Ett recept som hängt med långt innan jag var född och kommer fortsätta att hänga med så länge man kan minnas tror jag iaf..

2 ½ dl strösocker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225g smör
3-4 msk starkt kaffe

Glasyr
100g mörk choklad
½ dl kokosflingor

Blanda samman de torra ingredienserna och tillsätt det rumstempererade smöret i små kuber.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Smaka av tills du fått den touch av kaffe som du vill ha.
tryck ut kakan i en form med löstagbar kant. Platta till och ställ kallt.
Smält chokladen, bred på och strö över kokosflingorna.. Ställ tillbaka i kylen o låt stå tills den stelnat.

Nu har ni en stor chokladboll, och ni kan ta precis så stor bit ni vill :)


Blev fantastiskt gott att ha i 3 dl vetemjöl, 1 ägg uppvispat och sedan bakat i 170 grader ca 20-30 min. En annorlunda chokladboll, smakade lite som Kärleksmums

3 kommentarer:

  1. Säkert jätte goda kakor. Önskar er en härlig alla hjärtans dag.

    SvaraRadera
  2. Låter mycket, mycket gott!! Ska jag absolut baka nån dag :)

    SvaraRadera