fredag 24 december 2010

Pacman Tryffel



Börja med att Temperera önskad choklad (och såklart krävs det att man har pacman isformar. Hittas på Lagerhaus)


Chili tryffel (ca 20)

3-4 torkade piri piri eller en habanero
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200g mörk choklad
25g smör

Smula ner chilin i vispgrädden (använd handskar) 
Tillsätt honungen och koka upp. låt stå och dra under lock och hacka undertiden chokladen ganska fint.
Ge grädden ett nytt uppkok och sila bort chilin.
Häll grädden över chokladen och mixa den slät med en mixerstav. tillsätt smöret och mixa till en slät massa.
Fyll en sprits och sedan i de chokladiga formarna. Ställ kallt. Fyll igen med mer choklad. Låt stelna i kylen. Färdigt!

Parmesan tryffel  (ca 30)

200g mörkchoklad
1 dl grädde
1 tsk smör
1 tsk glukos (behövs inte)
40 g riven parmesan
havssalt

Finhacka chokladen och häll i en skål. Koka upp grädden, smör, glukos och parmesan.
Häll den heta blandningen över chokladen. Rör ihop ordentligt. Smaka av med en liten nypa havssalt. 
Fyll pralin formarna och ställ svalt. 



Svartvinbärs tryffel (ca 30)

1 dl svartvinbärssaft av god kvalitet
1 msk honung
1 dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
50g smör

Låt saften och honungen sjuda på svag värme i en liten kastrull tills blandningen reducerats ordentligt.
Tillsätt grädden och låt koka upp, hacka chokladen ganska fint ner i en skål. Häll på grädden och blanda tills allt smält. Tillsätt smöret i klickar. Rör slät! Fyll i dina gjutna forma och ställ svalt. Fyll igen låt svalna och tryck ut dem...


Vit vallmo tryffel (20-25 stycken)

Skal av en citron
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200g vitchoklad eller mörk
1 msk blåa vallmofrön

Skala citronen men bara det yttersta gula.
Koka upp skalet tillsammans med grädde och honung.
Låt stå och dra i 15 min så citronsmaken utvecklas.
Hacka chokladen fint ner i en skål, Koka upp grädden igen, sila hårt citronskalet och häll över chokladen.
Rör tills allt smält, balnda ner vallmofröna och fyll dina formar med den härliga tryffeln.
Ställ in i kylen och när den stelnat fyll på med mer choklad igen.


Jack Daniels tryffel

1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200g lagom mörk choklad
Jack daniels Whiskey 

Koka ipp grädden med honungen. hacka chokladen fint och häll över grädden. Mixa slät med en mixerstav. 
Smaka av med Jack tills du anser de é lagom.
Fyll Pralin formen och ställ in i kylen. (Passa gärna på att hålla Jack lite sällskap undertiden)
Täck bottnen med choklad och låt stelna. 


10 kommentarer:

  1. Alltså de inte kul att blogga för 20 st om dan, har verkligen försöktt med allting o det inga som läser faktisk:S
    Haru nån tips eller kan jag få en länk här på bloggen om du vill ;)?

    SvaraRadera
  2. God Jul förresten hoppas du får en underbar julstämning ;)

    SvaraRadera
  3. God jul på er också!

    Massa gott godis här som man får ta och spana in. Inga nyårslöften ännu, hehe =)

    SvaraRadera
  4. god jul och tack för alla underbara recept! :)

    SvaraRadera
  5. Mmm, verkar väldigt gott! Jag älskar tryffel!

    Ha en härlig juldag!

    SvaraRadera
  6. Sv: Åh, pacman... jag tror jag blev lite kär i den där idéen faktiskt ;) Ja, tyvärr, har bläddrat och bläddrat och har inte hittat en endaste bild än! :P Den är på 4,5 år, så det är ett tag kvar innan jag är klar! :( Men förhoppningsvis är det ju värt det. :) Åh, hade du tänkt öppna ett bageri?! Får man fråga när och var? ;) Haha, ja samma här! Den låter riktigt... annorlunda, men med en sådan lista med skådisar så borde den faktiskt vara riktigt sevärd! :) Oj då, det låter inte alls bra... men drick lite extra julglögg så ska du nog se att förkylningen går över ;) Hoppas du hade en trevlig jul! :)

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig blogg!! :)

    Hoppas ni haft en skön jul!

    SvaraRadera
  8. Niice!!
    Hahah jag äe lika vig , menmen blire ingen inlägg ?

    SvaraRadera
  9. Neej vilken adress skicka du till ?
    I så fall kommentera bara..
    BLOGGA !!

    SvaraRadera