God Jul på er..."är han helt knäpp? det är förtusan bara oktober!" kanske ni tänker..på jobbet serverade vi glögg och pepparkaka häromdagen och hemma bakade jag ett juligt alternativ till vörtbrödet som jag själv inte tycker speciellt mycket om...
Det ni behöver för att få ut 2 stora limpor eller 7 små:
7 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
2 dl fint rågmjöl
1 tsk salt
2-3 msk honung
2 tsk bikarbonat
1 liter filmjölk
ca 2 dl hel hasselnöt/valnöt/tranbär/russin/solrosfrön/linfrön
3 dl glögg som kokats upp med 2 hela stjärnanis och 3 hela kanel. (gärna stått över natten)
Blanda samman till en smet, fyll smorda formar och grädda i 200 grader ca 50 min, 175 grader i ytterligare 30 min ( de små bröden behöver bara 30 min i 200 grader och 20 min i 175 grader)
baka små bröd, dekorera med hel kanel och stjärnanis och ge bort till brödtokiga julfirare...
Sv: nä men gud jag tar inte frågan på fel sätt, intressant tankesätt.
SvaraRaderaJag tycker att bloggning är superskoj men jag skulle inte säga att jag är beroende av det på de sättet som man kan vara av tex socker.
Det är kul men inget som tar mig till den nivå att jag inte kan styra mig själv.
Förstår du hur jag menar ?
Sv; tack så jätte mycket :)
SvaraRaderaInte alls fel med julbröd redan nu, snart är julen allt här :-) och det julskyltas ju för fullt i affärerna redan, lite tidigt för julskyltning iofs
SvaraRaderaDet där ska jag faktiskt prova. Antar att det är rödvinsglögg du menar ska vara i.
SvaraRaderaFår baka när gubben är på jobbet hihi.
Tack för ett härligt recept.
Kramen Synnöve.
this looks amazing and very delicious (:
SvaraRaderax
Jag längtar till julen. Det låter härligt med julbröd redan nu. :-)
SvaraRaderaDet är väl härligt med julbak, kan avslöja att det bara är 64 dagar till juafton!
SvaraRaderaÅh vad mysigt. Dags att handla!!!
SvaraRaderaVilket bra Recept :D Kul blogg du har , Jag gillar't!
SvaraRaderaSv: Aw tack vad gullig du är :D Blir superglad!
lät ju najs de där!
SvaraRaderasv: oh yes! :)
Det är aldrig för tidigt för julbak! Kör på :D
SvaraRadera