fredag 24 september 2010

Vegan chocolate fondant

En sväng upp i Stockholm förra helgen fick mej att förvränga ett mycket gott veganskt recept till mitt egna, ännu mer lyx!Min stora syster tina som ligger bakom originalet...Förresten.. 




1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 dl socker
1½ dl sojagrädde (eko)
100g veganskt smör
1 nypa salt

smält smöret. Blanda samman övriga ingredienser och tillsätt det smälta smöret.
Häll upp i snygga muffins formar och grädda  i 200 grader ca 15-20 min. Känn på dem, de ska vara lite lösa i mitten.
tag ut och låt kallna helt.

Undertiden koka upp 2 dl hallon, frysta eller färska spelar ingen roll, med 1½ dl vegetabiliskt gelésocker och 1 dl vatten. Koka någon minut och låt svalna. Häll över fondanten och låt svalna innan servering.

Ett litet tips om ni skulle göra Rabarber och björnbärspajen. Grovhacka ner lite äpple. Blir kanongod kombination.

4 kommentarer:

  1. Jaa tapeten är hur fick som helst! =) Passade utmärkt in i hennes kök :)

    SvaraRadera
  2. Mm svinjobbigt med såna fobier, men det är inte mycket att göra åt. Bara att härda ut och hoppas på att komma över skiten =)
    Blod sådär från skador brukar inte vara några problem, brukar kunna plåstra om och sådär. Visserligen blir jag yr efteråt... men det är ju efteråt så då är det ju ingen större fara haha =)

    SvaraRadera
  3. Hehe jo jag förstod vem det var =)
    Hela helgen har faktiskt varit riktigt bra, i fredags blev det utgång med några underbaringar och igår kom en kompis över, lagade middag, tog en öl, lyssnade på musik och bara njöt typ :) Helt perfekt!
    Men herregud människa, du kommer ju jobba ihjäl dig! Hoppas verkligen du njuter när du har din lediga tid :)

    SvaraRadera
  4. Åh yum! Det här ska jag lägga på minnet. Viva veggo =)

    SvaraRadera