torsdag 16 september 2010

Syrliga Grahams skorpor

Jag gjorde för en vecka sedan en deg som sedan fick gosa i plastpåse i kylen fram till igår.
Trodde inte att den skulle klara sig men blev kanon gott. Jag gillar när det é syrligt.



Ni börjar med att blanda samman:

400 g Grahams mjöl
2 g jäst
ca 700 g vetemjöl
13 g salt
300 g vatten
och 25 g surdeg (vilken som)

Knåda till en deg. Det gör inget om den är lite lös!
Plasta skålen och ställ in i kylen ca 7 dagar.



Tag fram, knåda på mjölat bakbord. Lägg ner brödformar och grädda 25-30 min i 200/225 grader.
Skär brödet i skivor och lägg på plåt. låt torka i ugnen, 100 grader.

5 kommentarer:

  1. Oj ett 7-dagars bröd, det måste jag bara testa, brukar som mest baka tre dagas bröd, om man nu inte räknar in tiden det tar för att tillverka vildjäst, surdeg eller så och den tiden räknar inte jag med. Den finns ju ändå färdig i kylen liksom när man väl gjort den en gång. Och syrligt bröd är min favorit.

    SvaraRadera
  2. Låter gott. Jag har precis börjat väcka min vildjästdeg till liv. Får se om den har lust att vakna. Det brukar ta ett par dagar att väcka den.

    SvaraRadera
  3. haha det känns rätt bra att vara från framtiden *S*

    SvaraRadera
  4. Haha vädret kan jag inte säga så mkt om tyvärr... :( är ju inte född ännu :P

    SvaraRadera
  5. hej! tack för din omtanke! Jag klarar mig fint! Hoppas allt är bra med dig!

    SvaraRadera