söndag 22 augusti 2010

Agnetas Nötiga fiberbröd


Lägg 30 g rågkross, 25 g linfrö, 40 g solrosfrön i ljummet vatten någon timme innan baket.

7 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk honung
1 l naturell fil 
1 dl dinkelflingor
1 dl hela hasselnötter
1 dl hel mandel 
1dl valnötter

Smör till formarna
2 dl solrosfrön, pumpafrön

Blanda samman det torra ingredienserna i en skål. Tillsätt honungen, fil, nötter och rågkross blandningen.
Rör runt ordentligt så att allt mjöl  är inblandat.
Smörj 3-4 stora formar och "bröa" med frön.
Skrapa ner den kladdiga degen i formarna. Platta till med vatten. Fyll inte helt så brödet har plats att jäsa upp. Strö över mera frön.
Grädda i 200 grader, 1 timme. Sänk till 175 grader i 30 min till.
(ser bröden mörka ut, lägg på en bit folie)
Stjälp upp bröden på gallen och låt svalna.

6 kommentarer:

  1. Mums måste prova :) Hälsningar Sofia

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Såg att du börjat följa min blogg. Kul. Då kan jag lättare titta in hos dig. =O)
    ha det bäst

    SvaraRadera
  3. Oh, vad hungrig jag blir nu när jag tittar igenom bagarbloggen! Kommer absolut att bli till användning vid bak. Jag bakar inte så ofta, men du inspirerar mig. Jag ska länka till din blogg på min sida, så får du ännu fler intresserade hoppas jag, inte för att du inte redan har en massa:D

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj nu kan man ju glömma att banta. Får börja nästa måndag istället.
    Hamnade här via 100 kronors sidan vilket jag inte alls vet hur den fungerar.. Kanske du vet? så har du lust får du gärna skriva o berätta.
    Får jag lägga din länk på min blogg?
    Jag tror att många vill ha dina recept..
    Hälsningar Michelin

    SvaraRadera
  5. haha okej :) ser gott ut de där :)

    SvaraRadera
  6. Påminner väldigt mycket om filmjölksbrödet jag bakade idag, fast jag hade inte valnötter och mandel i, skulle kanske blanda ner det med nästa gång, ser mycket gott ut

    SvaraRadera