lördag 5 juni 2010

Kantarell och Bryggbröd

För någon Månad sedan fick ni en super glad Kagge när han slevade ut bröd från stenugnen. Nu kommer receptet på brödet..Passar Alla Tillfällen..

Fördegen:
355 ml öl

150 g Grahamsmjöl
250 g Vetemjöl
5 g jäst

Blanda samman, det blir en relativt lös deg. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten.

Dag 2:

ca 1 liter vatten
600g vetemjöl
100 g durumvete
Kantareller, champinjoner, smör, kryddor

Fräs upp svampen i smöret och kryddorna. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl, vatten och fördegen. I Med svampen.
Degen kommer vara rätt lös, men det gör inget.
Jäs i ca 50 min. Värm Ugnen till 225 grader.
Häll upp degen i oljade brödformar och Grädda i ca 60 timme.
98 grader inner temp

3 kommentarer:

  1. Så gott det lät. Ska nog testa att baka det där brödet tror jag. Måste få nya ideèr.
    Kramen en trööööööööööööt Synnöve.

    SvaraRadera
  2. Hei:)
    Spennende oppskrift:)
    Men hvordan visste du at jeg var i England?
    Klem fra Nysgjerrig Anett:)

    SvaraRadera