6 personer)
6 stora persikor el. nektariner
4 rågade tsk strösocker
4 msk vatten
1 vaniljstång
Sockerkakssmet:
125 g rumsvarmt smör
125 g socker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Klyv persikorna och ta ur kärnan. Häll socker och vatten i en kastrull och lägg i persikorna. Slitsa upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i kastrullen, värm till kokpunkten. Sjud i 5 min. under lock tills lagen tjocknar.
Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt äggen och vispa allt pösigt. Blanda bakpulvret och saltet med mjölet och rör ner det.
Smörj ett ugnsfast fat med smör och strö lite socker i botten. Häll frukten och sockerlagen i formen. Fördela kaksmeten mellan persikorna. Grädda kakan i 175 graders ugn i ca 45 min. Serveras med vaniljsås.
Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt äggen och vispa allt pösigt. Blanda bakpulvret och saltet med mjölet och rör ner det.
Smörj ett ugnsfast fat med smör och strö lite socker i botten. Häll frukten och sockerlagen i formen. Fördela kaksmeten mellan persikorna. Grädda kakan i 175 graders ugn i ca 45 min. Serveras med vaniljsås.
kan va så att jag lagt in detta recept innan..hoppas inte det, hinner inte kolla men det é en mycket god paj iaf!
Så gott tror jag. Har aldrig ätit det.
SvaraRaderaFår nog prova.
Kramen.
å lite god likör på!
SvaraRaderaverkar gott
SvaraRadera