lördag 24 april 2010

Peach pie


6 personer)

6 stora persikor el. nektariner
4 rågade tsk strösocker
4 msk vatten
1 vaniljstång

Sockerkakssmet:
125 g rumsvarmt smör
125 g socker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Klyv persikorna och ta ur kärnan. Häll socker och vatten i en kastrull och lägg i persikorna. Slitsa upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i kastrullen, värm till kokpunkten. Sjud i 5 min. under lock tills lagen tjocknar. 
Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt äggen och vispa allt pösigt. Blanda bakpulvret och saltet med mjölet och rör ner det. 
Smörj ett ugnsfast fat med smör och strö lite socker i botten. Häll frukten och sockerlagen i formen. Fördela kaksmeten mellan persikorna. Grädda kakan i 175 graders ugn i ca 45 min. Serveras med vaniljsås.






kan va så att jag lagt in detta recept innan..hoppas inte det, hinner inte kolla men det é en mycket god paj iaf!

3 kommentarer:

  1. Så gott tror jag. Har aldrig ätit det.
    Får nog prova.
    Kramen.

    SvaraRadera