tisdag 23 mars 2010

Spröda Nougat Längder

nybakad wienerlängd eller vetelängd smälter så himla snabbt på tungan eller vad säger ni?
Nu har det bakats igen i mitt lilla kök så de ser ut som om någon släppt en bomb.
Men de é det fina med bakning, det ska synas att man gjort nått..precis som ekströms reklamen.


Detta recept brukar jag använda när jag ska baka mina vete/wienerbröd. (visst é de inte en massa kavling, som i wienerbröd. Men jäkligt gott ändå)



1 påse röd torrjäst, 12 g
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
150 g  smör, rumstempererat
15 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning:
 smör
kanel
strösocker
nougat, hyvlad

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torrjästen med vetemjöl. Tillsätt salt, socker, smör och sist i vaniljvispen (uppvärmd till ca 40 grader). Blanda till en slät deg och låt den jäsa i 30 min.

Kavla ut till en rektangel, ca 1,5 cm tjock. Bred på fyllningen och rulla ihop.
Forma till önskad form, klipp nästan hela vägen igenom. Jäs i ytterligare 25 min. Pensla med äggula och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 15-20 min.

8 kommentarer:

  1. Gott såg det ut! Bakade massor igår men det får nog bli något ikväll oxå tror jag :)

    SvaraRadera
  2. sv: Tack så mycket :) Tycker jag också, haha!

    SvaraRadera
  3. Mmmm, så gott det såg ut :)

    SvaraRadera
  4. Hemlig beundrare23 mars 2010 kl. 22:08

    Åh va gott det ser ut. Är inte micke kvar? Jag saknar honom:(

    SvaraRadera
  5. Ja, nu måste det bakas! Dreggeldreggel..

    SvaraRadera
  6. Gud så mumsig den såg ut! Passar kanelen och nougaten bra ihop? :)

    Jaså, den måste jag spana in! :D

    SvaraRadera
  7. Så gott det där såg ut.
    Men idag ska jag göra våfflor och koka lite blåbärssylt till.
    Du kommer väl över på en fika?
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera
  8. Wow är det bl.a. DU som har Strange Bakery? Den sidan låg sedan länge bland mina favoriter :)

    Vad kul att du tyckte mina små bakverk så goa ut... jag borde kanske börja med att lägga upp recept när jag har bakat nåt hehe. Är dålig på sånt. Men då du är bagare så vet du ju såklart hur man gör en vetedeg :) så fyllningen på vaniljen gjorde jag bara på 2 äggulor, rumsvarmt äkta smör, vaniljsocker och vanligt strösocker. Jag hade inga exakta mått utan höftade bara... I KANELFYLLNINGEN hade jag rumsvarmt smör, socker och kanel :) Ska se om jag hinner göra ett inlägg sen på mina recept!

    Tack så mkt för titten!! *glad*

    SvaraRadera