måndag 25 januari 2010

Walnut Chocolate cake

Tycker ni om choklad? Såklart ni gör det. För här kommer ett recept på en riktig chocolate mania..






250 g smör
150 g skållad mandel
150 g valnötskärnor
300 g fin mörk choklad (ej block)
100 g strösocker
6 stora ägg (dela på gulor och vitor)

Sätt ugnen på 190 grader. Fodra en rund form, helst med löstagbar kant, med smörpapper i botten. Smöra pappret och formens sidor.

Mal mandeln och valnötterna fint i matberedare. Bryt 200 g choklad i bitar (spara 100 g). Lägg chokladen i matberedaren, kör i 30 sekunder. Häll över hela nötchokladblandningen i en skål.

Lägg smöret (delat i 2-3 bitar) i matberedaren med 100 g strösocker. Kör tills allt blir blankt och krämigt.

Släpp i de 6 gulorna en efter en medan maskinen går. Blanda ner äggsmeten i nötchokladblandningen.

Vispa äggvitorna styva med en nypa salt i en annan ren skål. Vänd försiktigt ner dem i nötchokladblandningen. Häll över smeten i formen, peta in 100 g choklad i bitar lite här och var.

Grädda i 190 graders ugn i ca en timme. Prova med sticka.

2 kommentarer:

  1. Låter gott :)
    Jag önskade i tidigare kommentar snabb/lättbakade fluffiga frukostfrallor, om ni har något bra recept på det.

    SvaraRadera
  2. Jasså ja, du får äntligen slippa till.
    Chili kan behöva få lite avlösning här hihi...
    Vilken god kaka det lät som.
    Får besök från Sverige i helgen. Passar att bjuda på det snaddret då tror jag.
    tackar så mycket.
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera