Mal mandeln och valnötterna fint i matberedare. Bryt 200 g choklad i bitar (spara 100 g). Lägg chokladen i matberedaren, kör i 30 sekunder. Häll över hela nötchokladblandningen i en skål.
Lägg smöret (delat i 2-3 bitar) i matberedaren med 100 g strösocker. Kör tills allt blir blankt och krämigt.
Släpp i de 6 gulorna en efter en medan maskinen går. Blanda ner äggsmeten i nötchokladblandningen.
Vispa äggvitorna styva med en nypa salt i en annan ren skål. Vänd försiktigt ner dem i nötchokladblandningen. Häll över smeten i formen, peta in 100 g choklad i bitar lite här och var.
Grädda i 190 graders ugn i ca en timme. Prova med sticka.
Låter gott :)
SvaraRaderaJag önskade i tidigare kommentar snabb/lättbakade fluffiga frukostfrallor, om ni har något bra recept på det.
Jasså ja, du får äntligen slippa till.
SvaraRaderaChili kan behöva få lite avlösning här hihi...
Vilken god kaka det lät som.
Får besök från Sverige i helgen. Passar att bjuda på det snaddret då tror jag.
tackar så mycket.
Kramen Synnöve.