onsdag 23 december 2009

Whiskey ananas marmelad

Tappat så många dagar så nu blir det många recept på kort tid...
Detta recept har jag gått runt och grunnat på en mycket lång stund. Säkert 2 månader.
Det är inte så svårt om man nu vill testa.


Pain de martins bok. Har ni inte den?Köp den!Kanske försent och önska sig den i julklapp. Iaf detta året.

Sockerlagen:
Koka upp 800g socker med 3½ dl vatten.
Pensla kanterna med kallt vatten för att slippa sockerkristaller.
Koka upp till 112-114 grader.

Tillsätt 3 stycken ananas, skalade och grovt hackade och
10 stycken päron, skalade och hackade.
koka i ca 10 min tills frukten mjuknat och blitt lite genomskinlig.
(så kallat syltad)
Koka upp till 107 grader.

Ta av från värmen.
Rör ner efter egen smak, god whiskey som inte är för rökig.
Jag använde High Commissioner som har en smak av gräddkola och vanilj med mera.

Nu bör ni ha burkar klara att fylla. Sätt på locket och vänd burken upp och ner. För och hindra luft och komma in.

Passar väldigt bra på en bit brie eller mögelost och bit kex.


9 kommentarer:

  1. Hei :)

    Takk for hilsen:)

    Ønsker deg en herlig jul:)

    Hilsen Anett:)

    SvaraRadera
  2. Och en God Jul härifrån ...♥

    SvaraRadera
  3. Löjligt glad jag blev av ett GOD JUL ! Huskatt

    SvaraRadera
  4. Hehe åh tack så mycket:D God jul på er med!! De där med bakning lät väldigt kul!

    SvaraRadera
  5. Tack <3 God jul till er med! KRAAAAAAM

    SvaraRadera
  6. Jag köpte boken i julklapp till mig själv. Bra tös reder sig själv! ;)

    SvaraRadera