fredag 4 december 2009

Lussesnurror Deluxe

Det lackar mot jul och många önskemål strömmar in till oss. Bland annat är ju julen ett hett ämne just nu, inte så konstigt. Julen är ju en så härlig högtid som egentligen för min egen del hade kunnat vara året om. Men så till något annat. Vad tycker vi alla om?Få beröm för något vi gjort och Vi 3 bagare Älskar få Beröm och kritik. Så gör som Pike-master..testa våra recept och berätta vad ni tyckte!!



50g jäst, 100g smör, 5 dl mjölk,1 ½ dl socker
250g kesella lätt, ½ tsk salt, 2 påsar saffran
ca 17 dl mjöl, russin och 1 ägg
Rumstempererat smör, 200g marsipan mixad med 1 msk vaniljsocker
Smula jästen i en degbunke och smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och saffran, värm försiktigt till 37 grader och slå vätskan över jästen. Rör om försiktigt tills jästen löst upp sig helt.
Tillsätt kesella, socker, salt samt det mesta av mjölet (15-16 dl). Arbeta degen tills den blir smidig nog att den släpper från bunkens kanter (ca 15 min). Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck över med en handduk eller plastfilm och låt jäsa i 40 min.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.Bred på smör och den mixade marsipanen.
Vik på mitten och skär remsor som du sedan snurar och viker som små knyten.
Garnera med russin och låt jäsa i 30 min. Värm ugnen till 225 grader. Pensla saffransbullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5-8 min.

4 kommentarer:

  1. Det är precis av denna anledning jag följer er blogg!!!

    Själv är jag urdålig på att sätta igång ett storbak! Men plöstligt händer då och då mår jag så bra. Det kul, roligt, mysigt att baka. Men så himla svårt att komma igång.

    Men idag blev jag så grymt inspirerad av detta inlägg så nu ska här bakas lussesnurror! Bara ordet får iväg mig till affären för att köpa ingredienserna! Återkommer med recension på receptet.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack för fin kommentar i min blogg! Känns som självplågeri att besöka denna bloggen såhär strax innan lucnh, tror det rinner lite i min mungipa just nu! =)

    Ska titta in mer när inte magen kurrar!

    SvaraRadera
  3. Ni har väl inte missat Bagerskans julkalender? Fylld med recept, tävlingar och julpyssel...
    www.bagerskan.se

    Kram Karin

    SvaraRadera