lördag 21 november 2009

Ernst Julbröd

Det Ligger en söt, rostig doft i hela huset. Har bakat 7 stycken små julbröd från boken Jul med Ernst. En mysig bok som ni bör införskaffa!! Det har vart lite stilla i bloggen, menar inte er besökare för ni kommer tillbaka hela tiden och det är så underbart!



7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l naturell fil eller yoghurt
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter
3 dl hackade torkade aprikoser
Smör till formarna
2 dl sesamfrön, solrosfrön, pumpafrön

Blanda samman det torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirapen, fil, russin/nötter/aprikoser.
Smörj 2 stora eller 7 små formar och "bröa" med frön.
Skrapa ner den kladdiga degen i formarna. Platta till med vatten. Fyll inte helt så brödet har plats att jäsa upp. Strö över mera frön.
Grädda i 200 grader, 1 timme. Sänk till 175 grader i 30 min till.
(Mina små fick 30 min i 200 grader och 20 min i 175 grader)
Stjälp upp bröden på gallen och låt svalna.

Ernst tipsar om att detta bröd är att ge bort istället för tex en blomma.
Ett trevligt julklappsbröd!

4 kommentarer:

  1. mhm usch, de spåra sååå ut, inte okej. Har typ sovit hela dagen eftersom jag inte kan göra annat :S blää

    SvaraRadera
  2. Många goa ingredienser. Ska inhandlas. Julkaka är gott till jul alltså....
    Du undrade om min mail. Den står på bloggen.
    sykkylven@msn.com
    så maila på du.
    Kramen Synne.

    SvaraRadera
  3. Vad gott detta ser ut. Kan inte ni komma hem till mig och baka för jag är så dålig. Inte sjuk men jag och bakning går inte ihopa.Fin blogg med massa gott=)

    SvaraRadera