onsdag 21 oktober 2009

Knäckebröd

Wasa Knäckebröd, släng er i väggen!! Hemmagjorda är så mycket godare, om man naggar dem bättre än jag gjorde..hehe




500g (5 dl) vatten, 35 grader
20 g fast honung
25 g jäst
250g grahamsmjöl
350 g rågmjöl
20 g salt
4 g bikarbonat

Blanda alltsammans i en skål i 10 min på långsam växel. Eller 15 min förhand. Ni bestämmer själv.
Plasta och låt vila i 2 timmar. Kavla ut till 2 mm. Nagga, skär i önskad form och lägg på plåt.
Pensla med vatten och strö kryddor över. Jag tog flingsalt och lite örter.
Grädda på 200 grader 10 min, låt stå på efter värme.

Om knäckebröden blåst upp sig precis som mina,har man inte naggat dem tillräckligt.

1 kommentar:

  1. Kewl.
    Får en la ta å testa det då nu när fiskesesongen snart är över.

    SvaraRadera