12-15 bitar
100g smör
½ dl socker
2 dl havregryn
1 ½ dl mjöl
Fyllning:
1 ½ dl vispgrädde
50 g smör
1 ½ dl ljus sirap
200 g mörk 70% choklad
1 ½ dl röda vinbär
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, havregryn och mjöl.
Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet 8-10 min.
koka upp grädden, smör och sirap. Koka på svag värme i ca 10 min. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen. Ställtillbaka på eftervärmen och rör tills chokladen smält. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över vinbären. Ställ in i kylen för och stelna minst 5 timmar.
servera med vanilj- creme fraiche
Tack micke,
SvaraRaderaer blogg kan nog bli en favorit, farligt att läsa om alla godsaker så här innan lunch, fins risk att det blir kladdkaka eller nått istället för pasta :)
ha en trevlig helg!
Ja jag håller med liw. Det är farligt att besöka eran blogg på tom mage:)
SvaraRadera