fredag 7 augusti 2009

Frozen Cream Pie

Hej på er. Så var det ju dags igen för en härlig dirty weekend. Ljuvligt väder har vi i lilla malmö. Hur har ni det? Gårdagens recept blev fel men det ska jag styra upp strax...


Botten:
300 g mandelmassa
1 msk kakao

Fyllning:
125 g nougat
75 g mörk blockchoklad
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
2 äggulor
ev 1 msk mjölk eller grädde

Smält nougat och choklad försiktigt över vattenbad och låt därefter svalna ordentligt.
Riv under tiden mandelmassan grovt och knåda in kakaopulvret. Kavla massan mellan plastfolie och tryck fast i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Vispa äggvitorna till hårt skum och därefter grädden något lösare. Rör ner äggulorna i nougatsmeten.
Om gulorna koagulerar trots att smeten är tillräckligt sval kan du göra den lösare med 1 msk mjölk eller grädde. Det gör heller inget om det är lite bitar av nougat i kakan. Vänd försiktigt ner grädden i nougatsmeten och därefter äggvitorna. Häll fromagen och frys minst 6 timmar. Låt tina en knapp halvtimme före servering.

1 kommentar:

  1. Vad sägs om att ta egna bilder kanske, istället för att plåta ur en bok som någon annan är upphovsmakare till? Det tycker jag vore bra. Och låt Mias bilder vara ifred, såvida ni inte kan ha den goda smaken att uppge källan.

    / Isan

    SvaraRadera