Tiden är inne eller har iofs varit det ett tag bara att jag inte hunnit med. Blåbär och äpple är så gott ihop...
ca 8 bitar
Täcke:
200 g cream cheese
100 g smör
2 ½ msk socker
3 dl vetemjöl
Fyllning:
8 äpplen, skalade och skivade
1 dl socker
4 msk majsena
2 msk färsk citronjuice
2 dl blåbär, sköljda
1 äggvita
Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 23x23 cm stor.
Rör ihop cream cheese, smör och socker i en skål och tillsätt mjölet, blanda väl.
Förpacka degen i plastfolie och pressa ut den till en platt rundel. kyl den i cirka 30 min.
Blanda äpplen, socker, citronjuice och majsena i en skål. Fördela äpplena i formen och sedan blåbären.
Forma degen till en rektangel och placera den på en stor bit bakpapper. Lägg en bit papper ovanpå och kavla ut degen så att den är 2 ½ cm större runt om än formen.
Ta bort pappert och lägg degen över fruktfyllningen. Vik ner kanterna. Nyp degen dekorativt och skär många hål i den för att låta ångan komma ut när den gräddas.
Vispa äggvitan och pensla över kakan.
Grädda tills kakan blir gyllenbrun, ca 50 min till 1 timme.
Ja det är en bra kombination.Smarrigt.
SvaraRaderaI dag är min favorit morotskakan! Åt en fantastisk god sådan igår! mmmm...så jämrans gott!
SvaraRaderaHa en underbar dag!