torsdag 23 juli 2009

Mörkt filmjölksbröd



ännu ett bröd till er bakglada tokar. Själv ska jag baka lite Nonstop eating cookies de é så himla goda:)

2 stycken

7dl vetemjöl
4dl grahamsmjöl
2dl grovt rågmjöl
1tsk salt
1dl solrosfrön
1dl linfrön
1dl hela torkade aprikoser
1dl russin
1dl hasselnötter
1liter filmjölk
1½tsk bikarbonat
2dl mörk sirap


Sätt ugnen på 175grader
Blanda ihop allt torrt i en bunke,nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
Tillsättmjölblandningen och rör mkt försiktigt till en jämn tjock smet.
Smörj 2 1½liters formar väl,fyll på smeten och strö över mjöl.
Grädda i nedre delen 1½ timme.
Täck med folie om de blir förmörka.
Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

2 kommentarer:

  1. Hittade hit via en annan blogg. Åh vad glad jag blev!!! Jag kommer följa er. LOVAR!!

    SvaraRadera