fredag 17 juli 2009

Danish pastry

Gör ert fredagsmys lite lyxigare med dessa super enkla wienerbröd...De smälter i munnen



20 stycken

100 g smör
6 dl mjöl
50 g jäst
2 msk socker
2 ägg
1 dl kall vispgrädde

Fyllning:
100 g rumstemperat smör
1 dl florsocker
2 tsk stött kardemumma eller kanel

Pensla med ett lätt uppvispat ägg

Arbeta in smöret i mjölet. Smula i jästen och tillsätt socker. Blanda äggen och grädden och häll i detta. Arbeta samman degen. Kavla ut till en avlång kaka.
Rör ihop smör, kardemumma eller kanel och florsocker. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär lagom stora bullar som lägges på en bakplåtsklädd plåt. Lägg över en bakduk och jäs i ca 1 timme i rumstemperatur.
Pensla med ägget icg grädda wienerbröden i 250 grader ca 10 min.
Låt svalna något och njut...

2 kommentarer:

  1. låter jobbigt o man ska ha mååånga körsbär :P

    SvaraRadera
  2. Has vegetarian recipes here?
    I am vegetarian!

    Thanks for the comment! :)

    SvaraRadera