fredag 17 juli 2009

Mint-Chocolate Brownie

Äntligen Dirty Weekend *ler* en vecka går fort...



6-8 stycken

150 g riktigt mörk choklad, bruten i bitar
175 g smör
2 ägg
2 ½ dl baksirap
3 msk bourbon
1 msk hackad färsk mynta
2 ½ dl extrafint vetemjöl
1 msk florsocker
myntakvistar, dekoration

Såsen:
115 g mörk choklad, bruten i bitar
1 1/4 dl kaffegrädde
1 krm pepparmintextrakt

Sätt ugnen på 180 grader. Smör en 28 x 18 cm stor kakform.
Smält smör och choklad i en kastrull på mycket låg värme. Rör om då och då. Dra bort från värmen.
Vispa ägg, baksirap, bourbon och mynta och vispa sedan snabbt ner chokladsmeten. Vänd ner mjölet och blanda.
Häll över i formen och grädda i 30-35 min eller tills kakan känns fast men fortfarade lite krämig inuti.

Låt den svalna i formen i 15 min. Stjälp sedan upp den och skär ut 6 rundlar med hjälp av 7 ½ cm runt kakmått.

Chokladsåses: Häll choklad, grädde och extrakt i en liten kastrull och värm på låg värme och under omrörning tills blandningen har smäkt och är slät.

Pudra kakorna med florsocker, ringla över såsen och dekorera med myntakvistar.
Servera!

2 kommentarer:

  1. oj vilka brownies, det där receptet låter helt enkelt fantastiskt!

    SvaraRadera
  2. Åh tack för tipset :) då ska jag verkligen hålla utkik. Alltid kul emd nya recept. Måste säga att dom där lakrits muffinsen ser rusktigt goda ut :) Älskar ju lakrits hehe :) Mste nog testa tror jag

    SvaraRadera