söndag 26 juli 2009

Bukarest

Publicerade detta 14 augusti 2008 i Snaskbyttan och nu får ni även ta del av det, bara för att ni é så underbara!


Receptet har gått i arv och kommer från tidningen "Allt om mat", 5 juni 1974.

2 dl äggvita ( brukar bli 4 stycken ägg)
4 dl socker
150 g finhackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1 - 2 msk kakaopulver
1 dl mandelspån

Fyllning:

3 dl vispad grädde
blandat med 1 - 2 burk väl avrunna mandarin klyftor
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa hela tiden.
Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner i äggskummet.
Fyll i smeten i en sprits, och spritsa ut lika lång strängar som bakpappert. Strö över mandelspånet.
Grädda mitt i ugn 150 grader ca 15 min.
Stjälp upp kakan, låt svalna under långpannan och dra försiktigt loss pappert.
Bred på fyllningen och rulla löst ihop den. Skär i 3 - 4 cm tjocka bitar.


2 kommentarer:

  1. Tack vad glad jag blir min bakarblogg uppskattas :)!
    Min favoritkaka är absolut min browniekladdkaka med rollo eller dubbeldaim, serverat med gammeldags gräddglass mums :) !

    SvaraRadera