tisdag 7 juli 2009

Banan brownie

Fettsnåla kakor behövs lite titt som tätt. Banan behöver man ju också så denna kakan é helt perfekt!


16 stycken

2 ½ dl mjöl
3 msk osötad kakao
2 msk fettsnål torrmjölk
1 krm bakpulver
1 krm salt
2 mogna bananer
knappt 2 dl yoghurt naturell, med låg fetthallt
2 äggvitor
2 dl ljust farinsocker
frön från 2 kardemummakapslar,stötta
rostade kokosflingor att ströö över kakan

Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en 23 cm låg, fyrkantig kakform.
Sikta mjöl, kakao, torrmjölk, bakpulver och salt i en stor skål och gör ett hål i mitten.
Mosa bananerna, vispa dem med socker, äggvitor, yoghurt och kardemummafrön och blanda jämt med de torra ingredienserna.
Skeda över smeten i formen och grädda i 25-30 min eller tills kakan känns fast. Strö rostade kokosflingor över, låt kakakn svalna i formen och skär den i rutor när det kallnat.

3 kommentarer:

  1. Kul att mitt recept på cheesecake uppskattades. Prova gärna ananaspaj också.Du får hemskt gärna länka till mig.
    gottochenkelt.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Pff.. skulle inte tro det! Jag leder!!

    Trevligt med en bild på kakan. Den där ananaspajen låter båda god och inte alls god på en och samma gång.

    SvaraRadera
  3. Hehe dom blev toppen som vanligt måste jag säga. Kommer upp ett recept på linfrörutor på min blogg idag =)

    SvaraRadera