Trevligt att se så många glada besökare här inne. Ni bara växer i antal och det tycker jag att vi får fira. Detta é vår kärlek till er Alla därute som uppskattar våran lilla receptblogg. Det kommer fler recept nu i dagarna så va inte rädda att vi glömt era önskninar.
Till en plåt:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Råkar kakan bli helt fel om man använder vanliga ägg istället eller det måste vara ekologiska?
SvaraRaderaJo, du ketchupen. Det är väl okej! Hur är det själv?
Jodå, ibland behöver man förändring!
Tack... blev så förälskad i ringen...
SvaraRaderaÄlsklingkaka?? Har svårt att välja ut en... men ert recept på Kärleksmums ska jag nog prova för de e gott... ja älskar ju kakor... //tess
Gött
SvaraRaderaå att du använder ekologiska ägg gör din blogg ännu mer härlig!!
Det blev väldigt gott också :) Ditt recept var lite annorlunda från mitt recept, det får man kanske ta o pröva :)
SvaraRaderaDet är definitivt ett recept jag ska prova! Testade att baka eran cheesecake...blev kanonbra! Mycket populär i vårt hus!
SvaraRadera